Få den bedste alkoholbehandling på et misbrugscenter

21 september 2019
Astrid Pedersen
Få den bedste alkoholbehandling på et misbrugscenter

At se et andet menneske gå til i afhængighed og misbrug er en ganske forfærdelig oplevelse. De kan såvel læger, behandlere og pårørende skrive under på. Dette gælder i særdeleshed, når den misbrugsramte er en person, til hvem man har et nært forhold – for eksempel en kær ven eller et familiemedlem.

Som pårørende til en misbrugsramt – for eksempel til en alkoholiker – står man ofte med en følelse af sorg og afmagt. Dette har ganske naturlige årsager, idet det kan være rigtig svært at trænge igennem til en misbrugsramt person, og forklare ham eller hende, at vedkommendes forbrug af alkohol, stoffer eller receptpligtig medicin er problematisk. En misbruger vil typisk være ude af stand til at indse eller indrømme, at der skulle være et problem – også over for sig selv.

Hjælp din alkoholiserede pårørende, før det er for sent

Derfor kan det godt virke ørkesløst at konfrontere en alkoholiker med vedkommendes alkohol problem og få overbevist vedkommende om, at det eneste rigtige er at gå i behandling. Det er ikke desto mindre den eneste vej ud af et tungt og langvarigt alkoholmisbrug, idet det er forbundet med stor risiko selv at forsøge sig med afvikling. I langt de fleste tilfælde vil dette mislykkes, og den misbrugsramte vil falde tilbage i alkoholismen.

I stedet bør du sørge for, at der foreligger en behandlingsplan, som involverer professionel afrusning, afvænning og terapi. Et ophold på et misbrugs- eller behandlingscenter er i langt de fleste tilfælde optimalt. Ved indlogering på et behandlingscenter vil den misbrugsramte person blive fjernet fra sit miljø, og ikke have adgang til våde varer eller andre afhængighedsskabende substanser. Dette er nødvendige forudsætninger for at bryde vanen og komme tilbage på ret køl til en tilværelse uden alkohol og misbrug.

Du kan læse mere om effektiv alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder