Gå efter kvalitet, hvis forruden skal skiftes

20 januar 2019
Camilla Skøtt
Gå efter kvalitet, hvis forruden skal skiftes

Stenslag eller andre små skader på bilens forrude kan ofte repareres, men indimellem er skaden så stor, at det er nødvendigt med en ny rude. Er det aktuelt for dig, skal du være opmærksom på, at kvaliteten af din nye forrude er i orden.

Kvaliteten af bilglas er meget svingende fra producent til producent, og hvis du vil undgå, at din forrude går i stykker igen inden for kort tid, skal du altid vælge en reparatør, der bruger godkendt glas fra en anerkendt producent.

Men hvordan ved du, om kvaliteten er god? Og hvis der er fejl på ruden, betyder det så, at den ikke kan bruges? Det kan være svært at vurdere kvaliteten af en forrude, når man ikke er specialist, og derfor guider vi dig igennem de to vigtigste spørgsmål.

Er fejl lig med dårlig kvalitet?

Det lyder måske mærkeligt, men faktisk er fejl i glasset ikke nødvendigvis ensbetydende med, at ruden er af dårlig kvalitet. I virkeligheden er det nærmest umuligt at undgå små fejl i produktionen af buet bilglas – særligt når det er store felter, det drejer sig om – og derfor skal du være opmærksom på, hvor fejlene sidder:

– er der forvrængninger i synsfeltet, kan du ikke bruge ruden. Det er ganske givet uforsvarligt.

– forvrængningerne må ikke overstige en fastsat grad for typen af rude.

Som sagt er det svært at vurdere selv, men hvis du er i tvivl, bør du altid nægte at få ruden sat i. Er skaden allerede sket, bør du få ruden vurderet af en uvildig – måske er det ikke så slemt, som du tror.

Hvornår er kvaliteten god?

Hvis du vil sikre dig en god forrude, skal du sørge for, at bilglasset kommer fra anerkendte producenter, som kun bruger godkendt glas. Vil du have en pris på forrude, skal du kontakte en reparatør med dit registreringsnummer; allerede i telefonen vil du kunne få den eksakte pris af vide.

Flere Nyheder