Guide til gør-det-selv plankeværk

15 februar 2021
Silje Hansen

Vil du i gang med at lave et plankeværk til din bolig, kan du læse med her. Vi kommer i artiklen med tips og råd til, hvordan du kommer bedst i mål med at lave et plankeværk til haven. Et plankeværk er en god erstatning for en hæk, hvis du f.eks. ikke gider at holde en hæk pæn og fin hele året rundt. Derudover skaber et plankeværk et privat rum for dig, når du er i haven eller i forhaven. 

Hvis du skal have lavet et plankeværk til haven, kan du enten vælge at hyre en professionel fagmand til opgaven eller gøre det selv. Det er klart billigst for dig at gøre det selv. Hvis du derfor har skruet hænder sådan nogenlunde på er et plankeværk ikke er det sværeste at etablere. 

Kom godt i gang med at lave et plankeværk

Når du skal i gang med at etablere et plankeværk, er det vigtigt at starte med at måle op. Her skal du måle det areal du ønsker at markere op med et plankeværk. Du kan med fordel på samme tid overveje hvor højt det skal være. 

Når du tager i byggemarkedet for at købe træbrædder til dit plankeværk, skal du tage hensyn til at vælge en træsort som kan holde til det klima, vind og vejr, som vi har i Danmark. Hvis du vælger at træbrædderne skal være rå som de er, kan du med fordel give dem en beskyttende træolie. På denne måde holder de sig pæne i længere tid.

Hvis du ønsker at male træbrædderne, er det vigtigt at vælge en maling der egner sig til træ, og som kan holde til vejret i Danmark hele året rundt. 

Sådan laver du et plankeværk selv

Er du i tvivl om, hvordan du laver et plankeværk, kan du finde en komplet guide til at gøre det selv hos husblog.dk. 

Flere Nyheder