Læg et budget, inden du låner penge

19 april 2021
Camilla Skøtt

Overvejer du at låne penge, bør du altid lægge et budget. Med det i baghånden ved du nemlig, hvor meget du har råd til at afdrage hver måned, og dermed kan du sikre dig et lån, der matcher din økonomiske situation.

De fleste af os låner penge indtil flere gange i løbet af vores liv. Som udgangspunkt altid til bolig og bil, men der er også mange, der optager lån til forbrug. Det kan være til en ny sofa, en ny telefon eller måske en tiltrængt ferie. Overvejer du at låne penge, kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at lægge et budget på forhånd – på den måde får du nemlig overblik over, hvor meget du har råd til at låne.

Få overblik over din økonomi

Med et grundigt budget får du fuldkommen overblik over, hvad du bruger dine penge på. Det bedste måde at gribe budgetlægningen an på er ved at hente dine kontoudskrifter fra de seneste tolv måneder, så du sikrer dig, at du får absolut alt med. Du vil sandsynligvis bliver overrasket over, hvor mange penge du rent faktisk bruger – fx på cafébesøg, mad, frisør eller noget helt fjerde.

Med budgettet i baghånden kan du se, hvor mange penge du har til rådighed til fornøjelser hver måned, og det er essentielt i forhold til at optage et lån. Det er nemlig dit rådighedsbeløb, du skal tage af, når du skal afdrage på lånet. Og afdrage det skal du – det er aldrig gratis at låne penge, selvom det kan se både fornuftigt og billigt ud med sådan et lån.

Vil du vide mere om online lån, og har du lyst til at prøve en låneberegner for at se, hvor meget du kan låne, og hvor højt din månedlige ydelse vil blive, kan du kigge på denne side: https://ikanobank.dk/kampagnesider/billige-laan

Flere Nyheder