Renovering af badekar med et nyt lag emalje

07 oktober 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Er dit badekar grimt og skrammet i emaljen? Så bør du overveje at få det renoveret.

Hvad koster det at få renoveret sit badekar?

Prisen på renovering af badekar kan i sagens natur variere alt afhængig af badekarrets størrelse, emaljens tilstand og beskaffenhed, samt skadernes omfang. Men uanset hvad vil det altid være billigere at lade det gamle badekar reemaljere i stedet for at skifte det ud.

Det er nemlig både dyrt og besværligt at skrotte et gammelt badekar og installere et nyt i stedet. Ønsker du at skille dig af med dit gamle badekar skal du først bryde soklen omkring selve karret ned.

Derpå skal badekarret bortskaffes, og et nyt indkøbes. Sidst nævnte skal så bygges ind i soklen. Det betyder at du som minimum skal have en faglært murer på banen. Er du rigtig uheldig skal afløbet flyttes – og så skal du også bekoste en autoriseret VVS installatør.

Få en badekarsmaler til at sætte dit badekar flot i stand

Alt i alt kan det bedre betale sig at lade en dygtig og erfaren badekarsmaler forestå renovering af badekar. En renovering foregår ved en proces som kaldes reemaljering. Denne proces minder lidt om en autolakering.

Først slibes badekarrets inderside således at denne er fin og glat. Så påføres emalje komponenterne i tynde lag ved hjælp af en sprøjtepistol. Der skal som regel tre til fire lag emalje til førend resultatet er som ønsket.

Sluttelig skal emaljen have lov til at hærde i cirka fireogtyve timer. Og så er dit badekar faktisk parat til atter at kunne udgøre rammen om dine lange varme karbade.

Hvor kan jeg finde en badekarsmaler?

Hvis du leder efter en dygtig fagperson som kan hjælpe med professionel renovering af badekar kan du altid tage kontakt til Emaljespecialisten. Klik ind på Emaljespecialisten.dk og læs mere.

Flere Nyheder